Official Everybody Edits Forums

Do you think I could just leave this part blank and it'd be okay? We're just going to replace the whole thing with a header image anyway, right?

You are not logged in.

#1 2020-05-21 01:35:23

Mr23648
New Member
Joined: 2020-04-15
Posts: 5

Do worlds save from EE to EEU?

Hello everyone, I am Mr23648.

Anyone reading this might or might not have EEU Beta. However, I don't! I know very little about EEU and I have one question.

Do worlds, blocks, smileys, campaigns and other progress save from EE to EEU?

Offline

#2 2020-05-21 01:37:50

Crybaby
Formerly minimania
From: Wilted
Joined: 2015-02-22
Posts: 5,495

Re: Do worlds save from EE to EEU?

Sadly, they do not


unknown.png
Click to see my graphics. Now.

Offline

#3 2020-05-21 01:40:54

XxTheProTx9999Xx
Member
Joined: 2017-04-13
Posts: 39

Re: Do worlds save from EE to EEU?

but what if there was a convertion process where you can convert your progress in ee to eeu

Offline

#4 2020-05-21 02:29:11

Crybaby
Formerly minimania
From: Wilted
Joined: 2015-02-22
Posts: 5,495

Re: Do worlds save from EE to EEU?

You cannot


unknown.png
Click to see my graphics. Now.

Offline

#5 2020-05-21 06:03:32

XxTheProTx9999Xx
Member
Joined: 2017-04-13
Posts: 39

Re: Do worlds save from EE to EEU?

Crybaby wrote:

You cannot

but what if.
like an optional thing on the eeu lobby as an login option that converts all worlds and their blocks, energy and gems you have on an ee account

Offline

#6 2020-05-21 06:07:19

Crybaby
Formerly minimania
From: Wilted
Joined: 2015-02-22
Posts: 5,495

Re: Do worlds save from EE to EEU?

You can convert your gems and purchases into gems and stardust on EEU but EEU doesn't even have a tenth of the amount of blocks that EE has.


unknown.png
Click to see my graphics. Now.

Offline

#7 2020-05-21 06:11:01

XxTheProTx9999Xx
Member
Joined: 2017-04-13
Posts: 39

Re: Do worlds save from EE to EEU?

Crybaby wrote:

You can convert your gems and purchases into gems and stardust on EEU but EEU doesn't even have a tenth of the amount of blocks that EE has.

it doesnt need to be added now, it could be added when most of the blocks of ee are ported into eeu

Offline

#8 2020-05-21 06:29:48

N1KF
Wiki Mod
Joined: 2015-02-15
Posts: 10,103

Re: Do worlds save from EE to EEU?

XxTheProTx9999Xx wrote:
Crybaby wrote:

You can convert your gems and purchases into gems and stardust on EEU but EEU doesn't even have a tenth of the amount of blocks that EE has.

it doesnt need to be added now, it could be added when most of the blocks of ee are ported into eeu

Xenonetix's old post is relevant here:

[...] we wouldn't want to 'clog up' the reboot with millions of levels that are either empty, or no one will ever play again, including the home worlds. At the time of typing, there are 2411966 registered users (across all sites), which means there are a minimum of 2411966 worlds called "My Home World". Whether people like it or not, we don't plan on 'transferring' millions upon millions of worlds.

There are hundreds upon hundreds of decisions that need to be made when it comes to the reboot, and I'd like to reinforce the reminder that I've played Everybody Edits myself for almost 8 years. I know that there are a number of my own levels which I'll have to sacrifice, and a number that can most likely be transferred in some fashion.

When it comes to actually moving the worlds over though, it's likely we will turn to the community, whether it's Atilla's World Service, capasha's version of EEditor, or anyone else that wishes to contribute programs to make the necessary copies. As staff, we'll try to make sure the most popular levels out there will be moved over to the reboot (at least faithfully recreated relatively closely), but we can't realistically transfer every existing world from the current game to the reboot, as it's simply unfeasible.

All the old levels aren't moving over. But I don't think the feature to move individual levels in-game you made has been addressed by the staff. That said, it would take lost of consideration of which blocks should be converted to which, so it might be better handled by community users who can find their own creative ways to interpret EE levels in EEU.

Eventually, the EE database is going to stop being accessible, so any solution to move levels will be temporary. After that levels will just be available from archived downloads. The best option would be to convert EE's eelvl format into an EEU world, which is already possible with capasha's converter.


Everybody Edits, yeah.

Offline

Wooted by:

#9 2020-05-21 10:34:22

peace
Member
From: admin land
Joined: 2015-08-10
Posts: 8,771

Re: Do worlds save from EE to EEU?

actualy (i think its only eta mamabers) you can get everythign boght ftom jan 2015 up wards converted into jwewls (EE prenium (in EE: gems) jewels are worth less so you get a lot) however that is good becuase not all blocks are reused the staff nowhas the time to remove any blocks they didnt liek wihtotu breakign any worlds however if you wish you can sitll us ebots to carry over moost of your worlds (you can edit some blocks later on wiht another block that looks closely to th eblock) or if you have the time manually do it btu theres also an EEO planned (EE ofline) which essentially allows you to play your owlrdsofline for th ememories


peace.png

thanks hg for making this much better and ty for my avatar aswell

Offline

#10 2020-05-21 20:29:51

XxTheProTx9999Xx
Member
Joined: 2017-04-13
Posts: 39

Re: Do worlds save from EE to EEU?

peace wrote:

actualy (i think its only eta mamabers) you can get everythign boght ftom jan 2015 up wards converted into jwewls (EE prenium (in EE: gems) jewels are worth less so you get a lot) however that is good becuase not all blocks are reused the staff nowhas the time to remove any blocks they didnt liek wihtotu breakign any worlds however if you wish you can sitll us ebots to carry over moost of your worlds (you can edit some blocks later on wiht another block that looks closely to th eblock) or if you have the time manually do it btu theres also an EEO planned (EE ofline) which essentially allows you to play your owlrdsofline for th ememories

you mean i can use a bot to save ee worlds into my pc to later rebuild them in eeu?

Offline

#11 2020-05-21 20:40:04

peace
Member
From: admin land
Joined: 2015-08-10
Posts: 8,771

Re: Do worlds save from EE to EEU?

i was more refering to if EEU gets to OB or CB pahse 2 (where every player wiht an EE accoutn cna join) with an overlappign period you can do it or just ave your worlds as eelvl files (dont ask me whta it is or what im not into coding) and when EEO comes in you can just rebuild them as you wish


peace.png

thanks hg for making this much better and ty for my avatar aswell

Offline

#12 2020-05-22 01:56:07

Mr23648
New Member
Joined: 2020-04-15
Posts: 5

Re: Do worlds save from EE to EEU?

Thank you everyone for answering my question.

The fact that people will  lose their 5+ years progress is rather upsetting.

Offline

#13 2020-05-22 01:57:59

Crybaby
Formerly minimania
From: Wilted
Joined: 2015-02-22
Posts: 5,495

Re: Do worlds save from EE to EEU?

I feel the same way


unknown.png
Click to see my graphics. Now.

Offline

#14 2020-05-22 15:28:13

peace
Member
From: admin land
Joined: 2015-08-10
Posts: 8,771

Re: Do worlds save from EE to EEU?

i have all blocks/clasics a few hundred worlds so dont aks me how i feel abotu losigng it lol


peace.png

thanks hg for making this much better and ty for my avatar aswell

Offline

#15 2020-05-22 15:29:40

TaskManager
Formerly maxi123
From: i really should update this
Joined: 2015-03-01
Posts: 8,934

Re: Do worlds save from EE to EEU?

peace wrote:

i have all blocks/clasics a few hundred worlds so dont aks me how i feel abotu losigng it lol

How do you feel about losigng it?


i8SwC8p.png
signature by HG, profile picture by bluecloud, thank!!
previous signature by drstereos

Offline

Wooted by:

rat

#16 2020-05-22 15:33:05, last edited by peace (2020-05-22 15:35:23)

peace
Member
From: admin land
Joined: 2015-08-10
Posts: 8,771

Re: Do worlds save from EE to EEU?

.... atoleats once we get shop/world purshcging i can convert some worlds so nto that bad tbh


E: i have 597 worlds bought acoording to the shop 50+% is empty i think anoter 30+% has little content in it 15% is unfinished and 5% is finishe di guess rougly estamniate dlol


peace.png

thanks hg for making this much better and ty for my avatar aswell

Offline

peace1590157985781335

Board footer

Powered by FluxBB

[ Started around 1590630261.041 - Generated in 0.043 seconds, 12 queries executed - Memory usage: 1.45 MiB (Peak: 1.61 MiB) ]