Official Everybody Edits Forums

Do you think I could just leave this part blank and it'd be okay? We're just going to replace the whole thing with a header image anyway, right?

You are not logged in.

Advertisement

Hello, visitor! These forums are run off of the revenue generated from these ads. If you'd like to support us, please whitelist us or consider donating:

#1 2016-12-14 11:10:41

Gosha
Banned
From: Russia
Joined: 2015-03-15
Posts: 4,383

is it possible to make transparent background block

which won`t conflict with bgcolour

Offline

#2 2016-12-14 17:47:04

Tomahawk
Member
From: England
Joined: 2015-02-18
Posts: 1,112

Re: is it possible to make transparent background block

This is useful.


One bot to rule them all, one bot to find them. One bot to bring them all... and with this cliché blind them.

Offline

#3 2016-12-14 18:10:39

Gosha
Banned
From: Russia
Joined: 2015-03-15
Posts: 4,383

Re: is it possible to make transparent background block

I just want to fix Halloween's background

dCMPWkO.png

Offline

#4 2016-12-14 19:38:25

Era
Member
From: :::::1
Joined: 2015-05-06
Posts: 765

Re: is it possible to make transparent background block

No, atleast not in the current version, you could suggest this (based on blocks i saw beeing placed in the bg layer... which created failed render areas.)


~FreeBSD user
~Debian user

Offline

#5 2016-12-14 20:13:07

Zumza
Member
From: localhost/
Joined: 2015-02-17
Posts: 3,803

Re: is it possible to make transparent background block

its_not_a_bug_its_a_feature_by_forester_joe.jpg


iDxQ2nV.jpg

Offline

#6 2016-12-14 20:21:52

HG
Member
Joined: 2017-08-16
Posts: 1,319

Re: is it possible to make transparent background block

Is it a feature that backgrounds can't be transparent? What happened on EE2 when you placed a block as BG? The transparent part showed like an out-of-bounds (no-clip) effect. Do you call that a feature?


hG7sm0d.png
Play EE CM - Revealed Recordings - The Tower 7 - #nimg_lobby - My Discord Server - Signature List - Race Mode Suggestion
Revealed, Towers, Kock, IRC, ****, Torture, Memes,... and Amy Rose
This is a 🅱ad signature.

Offline

#7 2016-12-14 21:05:32

hummerz5
Forum Mod
From: wait I'm not a secret mod huh
Joined: 2015-08-10
Posts: 4,793

Re: is it possible to make transparent background block

Do you mean "transparent" as the default bg that the entire world is filled with?

I'd imagine so. Strictly speaking, you could just make a new brick package, with just that one sprite. I imagine there'd be a better approach, but it's doable.


fT09tOL.png
Ua5l6NQ.png
thanks zumza!
Well, we must be for ourselves in the long run; the mild and generous are only more justly selfish than the domineering - Bronte
?type=lastlogin&name=hummerz5

Offline

#8 2016-12-15 15:36:53

AnatolyEE
Member
From: Unknown location
Joined: 2015-07-31
Posts: 2,854
Website

Re: is it possible to make transparent background block

Offline

Wooted by:

#9 2016-12-15 16:29:34

Zumza
Member
From: localhost/
Joined: 2015-02-17
Posts: 3,803

Re: is it possible to make transparent background block

HG wrote:

Is it a feature that backgrounds can't be transparent? What happened on EE2 when you placed a block as BG? The transparent part showed like an out-of-bounds (no-clip) effect. Do you call that a feature?

The rendering system wasn't made with the idea of transparent background in mind. It would had to render 1 more layer each time to make that possible. So at the time background was introduced, making them full colour(without transparent parts) was seen as an optimisation.


iDxQ2nV.jpg

Offline

#10 2016-12-15 17:06:48

Tomahawk
Member
From: England
Joined: 2015-02-18
Posts: 1,112

Re: is it possible to make transparent background block

I think the point is to be able to easily erase BG that is underneath foreground blocks.


One bot to rule them all, one bot to find them. One bot to bring them all... and with this cliché blind them.

Offline

#11 2016-12-16 13:23:01

Whirl
Member
Joined: 2015-02-18
Posts: 3,473
Website

Re: is it possible to make transparent background block

jontron xddd

Ontopic: For the most I think this is useful, which will conflict with bg too.

Last edited by Whirl (2016-12-16 13:23:26)

Offline

Whirl1481890981639536

Board footer

Powered by FluxBB

[ Started around 1506320181.0535 - Generated in 0.031 seconds, 12 queries executed - Memory usage: 1.23 MiB (Peak: 1.38 MiB) ]